torsdag 12. mars 2009

Barnas muligheter for bruk av digitale utstyr

Barns muligheter for bruk av digitale utstyr syns jeg er en veldig god måte å lære barn. De digitale mediene gir kreative muligheter, for eksempel kan man surfe på internett og man får mer kunnskap. En kan finne alt på internett, som spill og tester som kan lære barn på en enklere måte. For eksempel er det norsk-engelsk tester/spill, matte tester/spill..osv
Med bilder kan man ta masse bilder, redigere dem og spare dem som minner, eventuelt lage en bok, et hus med bilder av menneskehodene og utstillingsdukker, plakat..osv.
Med filming kan de dramatisere og få kunnskap og erfaringer på det de gjør. De kan spole tilbake, redigere og vise den for medelever. Dette stimulerer da dems kreativitet, men de kommer til å trenge hjelp selvfølgelig.

1 kommentar:

Anne Marit sa...

Å bruke de ulike digitale verktøyene kreativt er både utviklende og morsomt. For mange barn og unge kan det motivere til at de får lyst til å gjøre ulike arbeidsoppgaver når de kan få presentere det med lyd og bilder. Flott at du ser at det kan være mye å lære på Internett. Men det er også viktig å lære barn og unge opp til fornuftig bruk. Husk Nettvett:)